Beleef de magie van India – Ontdek en inspireer op ons Live Event! Bekijk nu!

Wil je leren om een Thaise kruiden stempelmassages te geven? Hiermee kun je mensen een moment van diepe ontspanning bieden! Ontdek alle voordelen van de Thaise kruidenstempelmassage door onze nieuwe cursus te volgen.

Binnen de traditionele Thaise geneeskunde kunnen pijnen en spanningen die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen worden, soms beter behandeld worden met een gevuld kompres ( stempel) met geurende kruiden en etherische hoogwaardige oliën. De kruidenstempel- massage komt oorspronkelijk uit Azië. Hier worden al eeuwenlang kruidenstempels gebruikt bij traditionele geneeskunde en ayurvedische behandelingen. Ze hebben uiteenlopende effecten op het lichaam en de geest. De stempels bestaan uit katoenen of linnen stof gevuld met kruiden, bloemen, zaden, harsen of specerijen en worden voorafgaand aan de massage verwarmt.

Thaise stempelmassage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Deze massagevorm is bijzonder geschikt om op de rug, nek, schouders en gelaat te worden gebruikt en zorgt zonder uitzondering voor een diepe, haast hypnotische ontspanning. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. Door de warmte verwijden de poriën van de huid zich waardoor de geneeskrachtige werking van kruiden dieper in het lichaam kan dringen.

De kruidenstempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal de cliënt ook merken dat de doorbloeding beter is. Vooral mensen met migraine, burn-out, obstipatie, jicht en reumatische aandoeningen ondervinden veel baat bij de therapeutische behandeling met deze Thaise stempels.

De beste manier om zuren uit het lichaam te krijgen, is via de huid. De basische stempel neutraliseert de vetzuur laag op de huid. Hierdoor gaat de huid lichaamseigen zuren gebruiken om deze te herstellen. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid zuren in het lichaam afneemt. Ook vindt er een reiniging van het bindweefsel plaats. Door het neutraliseren van de vetzuur laag wordt de huid gestimuleerd om deze te herstellen, waardoor de bloedsomloop van de huid verbetert. De huid wordt fluweelzacht en heeft bijna geen bodylotion of olie meer nodig. Basische stempels zijn ook zeer effectief tegen huidproblemen zoals eczeem, candida, voetschimmel en cellulitis.

 

                                                “WE LEREN IN DEZE TRAINING OM ZELF STEMPELS TE MAKEN”

Het is erg leuk om de stempel zelf te maken. Het begint met het kiezen van de kruiden en specerijen. We kijken samen naar de indicaties  en welke kruiden we daarvoor in gaan zetten

Het werken met kruidenstempels is zowel voor de client als de masseur een intense ervaring. Je dompelt je  helemaal onder in de ontspannen wellness-sfeer.

 

De Thaise kruiden stempelmassage mag niet ontbreken in je praktijk.

De inhoud van de cursus

In de cursus Thaise stempelmassage komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Achtergrond van de Thaise stempelmassage
  2. Contra-indicaties voor een Thaise stempelmassage
  3. Belangrijke gebruiksvoorwaarden voor het gebruik van stempels
  4. We gaan onze eigen kruidenstempels maken
  5. Reinigen van de materialen
  6. Combinatie diverse technieken
  7. Een volledige Thaise kruidenstempelmassage van het gehele lichaam en gelaat

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is zeer geschikt voor mensen die een massagepraktijk hebben en hun aanbod willen verrijken,

Voor schoonheidsspecialistes en kappers die zich willen onderscheiden.

Voor mensen zonder ervaring is de cursus een hele goede en leuke manier om kennis te maken met massage.

 

Studieduur en lesgeld

De cursus omvat 1 lesdag van 10.00 uur tot +/- 15.30 uur.

 

Deze cursusdag beginnen we met het theoretische gedeelte. Na de theorie gaan we praktisch aan de slag en oefen je op elkaar. Je hebt dus geen model nodig.

Trainingsinformatie:

Cursus Thaise kruidenstempelmassage
Lesdagen Hele dag inclusief lunch locatie Drachten
Data 27 maart 2024 / 23 mei 2024
Tijd We starten om 10.00 uur en eindigen om 15.30 uur
Startpakket  een pakket om zelf stempels te maken
Prijs € 295 ,- excl. btw.

Je leert ALLE ins en outs, zodat jij het allerbeste uit jezelf kan halen en je kunt onderscheiden in je eigen salon.