Wil je leren om hotstone-massages te geven? Hiermee kun je mensen een moment van diepe relaxatie bieden! Ontdek alle voordelen van de hotstone-massage door onze cursus hotstone-massage te volgen. Wist je dat deze massage tot de populairste behandelingen behoort in massagepraktijken en kuuroorden? Met hotstone-massages in je dienstenpakket kun je gemakkelijk veel nieuwe klanten winnen!

De hotstone-massage is een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen heeft een heerlijk ontspannend effect op vermoeide of pijnlijke spieren. De hotstone-massage is in Europa een relatief nieuw verschijnsel, terwijl het eigenlijk al heel oud is. In Azië en India werd het vroeger gebruikt als een soort voorloper van de acupunctuur. Bij een hotstone-massage wordt veelal gebruik gemaakt van mooie ronde basaltstenen die de warmte lang vasthouden, waardoor de warmte van de steen tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken.

Een hotstone-massage heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanningen gemakkelijker losgelaten worden. De warme stenen helpen de spieren ontspannen. Het is een heerlijke massagebehandeling bij stijve spieren en spierpijn. Het stimuleert de bloedsomloop en de werking van de organen. Afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. De massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De hotstone-massage mag niet ontbreken in je praktijk.

De inhoud van de cursus

In de cursus hotstone-massage komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Achtergrond van de hotstone-massage
  2. Contra-indicaties voor een hotstone-massage
  3. Belangrijke gebruiksvoorwaarden voor het gebruik van de stenen
  4. Reinigen van de materialen
  5. Combinatie diverse hotstone-technieken
  6. Een volledige hotstone-massage van het gehele lichaam
  7. Aanbrengen van hoogwaardige concentraten

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is zeer geschikt voor mensen die een massagepraktijk hebben en hun aanbod willen verrijken of willen variëren en voor schoonheidsspecialistes en kappers die zich willen onderscheiden. Voor mensen zonder ervaring is de cursus een hele goede en leuke manier om kennis te maken met massage.

Studieduur en lesgeld

De cursus omvat 1 lesdag van 10.00 uur tot +/- 15.30 uur. De cursus is een onderdeel van de opleiding tot wellness-masseur, maar deze cursus is ook los te boeken.

Deze cursusdag beginnen we met het theoretische gedeelte. Daarna gaan we praktisch aan de slag en oefen je op elkaar. Je hebt dus geen model nodig.

Trainingsinformatie:

Cursus Hotstone-massage
Lesdagen Hele dag inclusief lunch
Data Vrijdag 6 oktober 2023
Tijd We starten om 10.00 uur en eindigen om 15.30 uur
Startpakket Oxygen massageolie en concentraat € 60,- in overleg aan te schaffen om de behandeling in je eigen praktijk uit te voeren.
Prijs € 249,- excl. btw.

Je leert ALLE ins en outs, zodat jij het allerbeste uit jezelf kan halen en je kunt onderscheiden in je eigen salon.