Wil je een permanente oplossing aanbieden voor ontsierende huidoneffenheden? Dan is de training Thermocoagulatie jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding verdiep jij je in de behandeling van huidaandoeningen en huidproblemen. Je leert om snel en doeltreffend oneffenheden te verminderen of zelfs compleet te verwijderen. Thermocoagulatie is o.a. zeer effectief bij gesprongen haarvaatjes, couperose, pigmentvlekken en fibromen. Veel mensen vinden dit soort oneffenheden erg vervelend. Zeker als ze zich in het gezicht bevinden. Na een thermocoagulatie-behandeling gaan al jouw klanten weer met veel zelfverzekerdheid de salon uit!

Wat is coaguleren nu precies?

Wat is coaguleren nu precies? Coagulatie betekend letterlijk: samenklonteren. Door middel van trillingen van hoge frequentie klonteren de bloedcellen samen, waardoor de huid direct dichtschroeit en er geen littekenweefsel ontstaat. Met een steriel naaldje wordt de huid aangeprikt en brand je de huidoneffenheid weg. Uiteraard behandelen wij als schoonheidsspecialiste alleen huidoneffenheden die gecheckt zijn door de huisarts. Huidoneffenheden die je kunt weghalen zijn bijvoorbeeld fibromen, steelwratjes, pigmentvlekken. Maar ook gesprongen adertjes, spider naevus , teleangiëctastieën, bloedblaren, en hyperkeratose.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus leer je werken met een coagulatie apparaat. Deze cursus geeft je allereerst een gedegen theoretische achtergrond op het gebied van anatomie, fysiologie, dermatologie consult, advisering en verzorging. Nadat de theoretische aspecten behandeld zijn ga je al snel over tot de praktijk. Tijdens de praktijk leer je alle ins en outs over het geven van de behandeling. We werken met de spotremover. Dit is een prima apparaten om naast de gezichtsbehandelingen kleine huidoneffenheden weg te halen. Met dit apparaat kun je, als je goed weet waar je mee bezig bent, alle huidoneffenheden weghalen in een handomdraai. De behandeling is niet pijnloos maar je maakt klanten echt heel blij met het resultaat. Dankbaar werk dus. Het is geen demonstratie , maar je leert echt zelf om dit toe te passen.

Tijdens de opleiding leer je meer dan alleen het behandelen.

  • Consult;
  • Huidkennis;
  • Productkennis;
  • Huidanalyse;
  • Contra indicaties;
  • Diverse technieken;
  • Kuurbehandeling en kostprijsberekening;
  • Nazorg
  • Advies;

Wat kan je er mee?

Na het behalen van je certificaat kan het geleerde uitstekend in de praktijk worden toegepast! Je bent in staat om een perfecte Thermo Coagulatie behandeling uit te voeren en de klant te kunnen adviseren en te bevrijden van ont sierlijke huid oneffenheden.

Trainingsinformatie:

Duur Halve dag
Kosten € 189 excl. btw (21%) € 228,69 incl. btw
Lestijden 13.00 tot 15:30 uur
Model Je oefent op medecursisten.
Startmoment Maandag 27 maart 2023
Certificaat / Diploma Je ontvangt een certificaat voor Thermo coagulatie