Beleef de magie van India – Ontdek en inspireer op ons Live Event! Bekijk nu!

Nieuw: onze cursus buccal massage inclusief een nieuwe  CRYO ICE sculping massage!

Bij Jils Opleidingsinstituut streven we ernaar om steeds de nieuwste behandelingen op het gebied van wellness en beauty te onderwijzen. Daarom breiden we regelmatig ons opleidingsaanbod uit met nieuwe cursussen. Met veel enthousiasme wil ik je laten weten, dat je vanaf nu ook de cursus buccal massage bij mij kunt volgen!

Nieuwe ‘trend’ in beauty salons!

In navolging van de Hollywood sterren wordt deze behandeling snel nog populairder in ons land. Enkele beroemdheden lieten weten dat ze fan zijn van deze behandeling zijn waaronder Meghan Markle, Jennifer Lopez en Kirsten Bell. Steeds meer mensen willen graag ontdekken wat deze bijzondere gelaatsbehandeling voor ze kan betekenen. Wil jij in ons land als een van de eerste deze behandeling aan bieden in je salon? Dan ben je bij Jils opleidingsinstituut x Marlyse blue academie aan het juiste adres om de buccal massage te leren.

Wat is buccal massage precies?

Met het woordje ‘buccal’ wordt in de medische wereld verwezen naar het wanggebied. Dit is dan ook de zone waar deze behandeling zich het meest op concentreert. Een volledige behandeling is daarentegen veel uitgebreider. Wat deze behandeling zo bijzonder maakt, is dat er ook gemasseerd wordt binnen in de mond. Dat klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar dat is het niet. Door met handschoenen aan de spieren van de wang, lippen, kin en kaak van binnenuit te masseren, kun je hier veel effectiever op inwerken. Het doel hiervan is om deze te verstevigen, waardoor onder andere het verslappen van de gezichtscontouren wordt verminderd.

Waarvoor kun je deze massage inzetten in je salon?

De buccal massage heeft een verstevigende werking op de huid. We mogen deze behandeling dan ook scharen onder de anti-aging behandelingen. Je kunt hiermee de volgende huidproblemen aanpakken:

 • Verbeteren spiertonus
 • Liften jukbeenderen
 • Volume in je gezicht neemt toe
 • Snellere afvoer van afvalstoffen
 • Verbeteren doorbloeding
 • Verbeteren huidconditie
 • Super anti-stress werking
 • Uitgezakte gelaatscontouren
 • Soepele kaak(spier) bij kaak klemmen

Daarbij is het ook een goede preventieve anti-aging behandeling, als aanvulling op ander gelaatsbehandelingen. Je kunt hiermee de huid van je klanten steeds in een optimale conditie houden. Voor de beste resultaten is een regelmatige behandeling aangeraden. Tijdens de cursus buccal massage leer je alles over hoe je deze behandeling kunt toepassen in je salon!

Wat leer je in de cursus buccal massage?

De massage van binnenuit in de mond is, zoals we hierboven al vermelden, slechts een deel van de volledige behandeling. Een complete buccal massage bestaat uit een sculping massage, waarbij je met speciale massagetechnieken het gelaat, de hals en het decolleté masseert. We gaan werken op het lymfatisch systeem. Vervolgens ga je aan de slag met de buccal massage, waarbij je dus de wangen, lippen, kin en kaak van binnenuit masseert. Na afloop gaan we aan de slag met cryo sticks en leren we de nieuwste technieken om afvoer stoffen af te voeren.

Het complete lesprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inleiding buccal massage
 • Anatomie van de huid
 • Effecten van massage op de huid
 • Intake en uitvoeren huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiëne
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Sculping massagetechnieken gelaat, hals en decolleté een nieuwe afvoerende massage
 • Technieken buccal massage
 • Cryo sticks massage
 • Klantenadvies en huidverzorging

Voordelen van onze cursus buccal massage!

Onze cursus buccal massage bestaat uit 1 lesdag van 10:00 tot 15.30
Je krijgt een korte theoretische inleiding en gaat hierna vooral zelf actief aan de slag gaat met het oefenen van deze behandeling. De cursisten oefenen tijdens de lessen op elkaar, zodat je meteen zelf deze behandeling en de positieve effecten ervan ervaart. Je weet straks precies hoe deze massage aanvoelt voor je klanten, waardoor je ze nog beter kunt informeren over alle voordelen. Je wordt begeleid door een topdocente met 30 jaar ervaring binnen de branche en ik ben altijd perfect op de hoogte van de allernieuwste trends en ontwikkelingen. Na afloop ontvang je een certificaat en ben je helemaal klaar om deze massage op professionele wijze aan te bieden!

DE CRYO ICE SCULPING MASSAGE  is een weldaad om te ontvangen na een intensieve buccalmassage

Details en kosten Facelift Buccal Massage (bindweefsel massage gelaat)

Omvang & tijdsduur 1 dag cursus Locatie Drachten
Lesgeld € 295,00 excl. btw
Lestijden 10:00 tot 15:30 uur
Data donderdag 8 november 2024
Modellen Je oefent op medecursisten.
Studiebelasting Buiten de cursusdag is er geen studiebelasting
Vooropleiding Geen vooropleiding vereist
Studieverklaring Na het afronden van deze opleiding ontvang je het certificaat buccalmassage
Niveau De theorie- en praktijklessen worden gegeven vergelijkbaar met MBO 3 Niveau.
Examen Voor het behalen van deze bekwaamheid is geen examen vereist.