Het concept

Aromatherapie, Chromotherapie, Geurtherapie

Deze methodiek integreren wij in iedere les van de opleiding Allround Wellness-masseur. Je ontvangt een complete methode op maat ontwikkeld met gecertificeerde biologische producten op basis van 100% natuurlijke etherische oliën. Er zijn 14 verschillende geuren met elk hun eigen kleur en werking.

Bied SKIN – BODY – MIND – & SOUL behandelingen aan in je schoonheidssalon!

Heb jij je opleiding als basisschoonheidsspecialist/e afgerond? En wil je je als schoonheidsspecialist/e onderscheiden en je verder verdiepen in alles wat te maken heeft met de kwaliteit van ons leven? Dan is het volgen van de opleiding Allround Wellness-masseur een uitstekende keuze. Deze opleiding geeft je een boost aan ontspanning en draagt bij aan je algehele gezondheid. Deze ontspannende opleiding zorgt ervoor dat je even kunt loskomen van de dagelijkse drukte en het geeft je weer nieuwe energie. En alle opgedane energie en kennis kun je vervolgens weer gebruiken om je eigen klanten een extra ontspanningsmoment te geven!

Word expert in nieuwe rituelen & de nieuwste massagetechnieken.

Wat houdt een Allround Wellness-masseuropleiding in?

Het lesprogramma van de Allround Wellness-masseuropleiding is opgebouwd uit 5 modules. Als eerste behandelen we het unieke concept van de aromatherapie, kleurtherapie en chromotherapie.
Je leert om de diverse massages toe te passen in je schoonheidssalon om je klanten een unieke ervaring van wellbeing mee te geven. Op deze manier kun jij als schoonheidsspecialist/e, huidtherapeut/e of kapper namelijk je klant ook een ander belangrijk onderdeel meegeven: een mooie reis naar een relaxte “lifestyle”. Wie wil dit nu niet in deze hectische tijd ervaren?

Je gaat je verdiepen in uiteenlopende behandelvormen en therapieën die elkaars werking in combinatie met een schoonheidsbehandeling versterken. Je leert ontzettend veel nieuwe massagetechnieken en verschillende Oosterse rituelen.

Deze elementen werken op SKIN, BODY, MIND & SOUL en gaan we iedere les herhalen:

 • Welkomsceremonie
 • Aromatherapie: we gaan etherische oliën inzetten met een therapeutisch doel
 • Kleurreis / chromotherapie: een verzorgingsmethode gebaseerd op het gebruik van kleuren. Het is een werkwijze om emotionele stoornissen weer in balans te brengen
 • Geurreis/ olfactotherapie: een behandelingsmethode die gebruikt maakt van de geuren en trillingen van etherische oliën
 • Begroetingsritueel
 • Detox-ritueel

Welke technieken komen allemaal aan bod?

 • Hygiëne & consult
 • Productkennis
 • Anatomie / Pathologie / Fysiologie
 • Oosterse rituelen
 • Aromatherapie
 • Kleurtherapie
 • Chromotherapie
 • Dagtraining hotstone-massage
 • Dagtraining Indiase hoofdmassage met reinigingsrituelen
 • Dagtraining cupping-massage gelaat en lichaam
 • Dagtraining zoutstempel-massage gelaat en lichaam in combinatie met concentraten. We leren om onze persoonlijke zoutstempels te maken!
 • Dagtraining seizoenswellness-behandeling

Wat kan je ermee?

Deze uitgebreide opleiding biedt jou alle nodige kennis en vaardigheden om op verantwoorde wijze als Allround Wellness-masseur aan de slag te gaan. Doordat je de meest gevraagde ontspannende behandelingen na deze opleiding beheerst, is jouw salon straks up-to-date. Naast gezichtsbehandelingen ga je aan de slag met alle rituelen die meer gericht zijn op Body, Mind & Soul. Je beheerst alle kennis over fantastische en de meest populaire wellness-behandelingen die er maar bestaan. Je krijgt les van zeer gepassioneerde docent die al haar praktijkervaringen met jou zal delen. Uiteindelijk na 5 lessen ben jij een echte expert in de beauty branche als Allround Wellness-masseur.

Trainingsinformatie:

Omvang & tijdsduur 5 lesdagen.
Lesgeld € 1250,- excl. btw, € 1512,50‬ incl. btw.
Lestijden 10:00 uur tot 16:00 uur.
Data Woensdag 8 februari / woensdag15 februari / 14 maart / 19 april / 23 mei
Modellen In de lessen leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Je oefent de behandelingen op je medecursisten.
Vooropleiding Schoonheidsspecialist/e, Huidtherapeut/e. Kennis van massages
Studieverklaring Diploma Allround Wellness-masseur
Examen Voor het behalen van deze bekwaamheid is geen examen vereist
Pakket Het is belangrijk om naast de lessen op Jil’s Opleidingsinstituut de behandelingen thuis of in je praktijk uit te voeren. Daarom is een pakket met professionele materialen noodzakelijk. Jil’s Opleidingsinstituut kan je hierin adviseren. Ook kunnen wij een zorgvuldig samengesteld pakket leveren. Hiermee kan je meteen de behandelingen thuis oefenen, en ben je er zeker van dat het compleet is en aan alle eisen voldoet.