De cupping-massagecursus is een vernieuwde versie van de Chinese cupping-therapie.

Met deze cupping-techniek werken we zowel cosmetisch als therapeutisch. De revolutionaire techniek heeft een zeer ontspannende werking en herstelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Cupping vermindert verklevingen, is ontgiftend en voert vocht af.

De cupping-massage is een Oosterse techniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam heen worden bewogen. Deze cups worden vacuüm gezogen. Door middel van deze techniek worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.

Door de goede doorbloeding zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen. De techniek is tijdens elke massage te gebruiken.

Cupping wordt vaak ingezet tegen nekklachten, hoofdpijn, migraine of ander spiergerelateerde klachten. Ook wordt cupping toegepast bij het decolleté voor een goede doorbloeding, het activeren van het lymfestelsel en het verstevigen van de huid. Bij de buik werkt het zeer goed voor de darmwerking en het oplossen van blokkades. Cupping in het gelaat zorgt voor een stralende huid en werkt verjongend. Op benen en billen zorgt het voor vermindering van cellulite. Het is voor iedereen met een wellness- of sportmassageachtergrond te leren en binnen de eigen praktijk toe te passen.

Tijdens de cursus maken we gebruik van flexibele cups. Deze cups zijn gemaakt van medicinale siliconen en zijn zeer goed te reguleren voor elk gebruik.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Geschiedenis van cupping
  • Cupping-eigenschappen en -technieken
  • Behandelingen achterzijde lichaam: rug, nek, schouders, benen en voeten
  • Behandelingen voorzijde lichaam: gelaat, decolleté, buik, armen en benen
  • Behandeling gelaat: anti-aging
  • Behandeling benen en billen: anti-cellulite
  • Contra-indicaties
  • Toepassingsgebieden bij massages en klachtbehandeling

De cursus is zeer geschikt voor mensen die een massagepraktijk hebben en hun aanbod willen verrijken of willen variëren en voor schoonheidsspecialistes en kappers die zich willen onderscheiden. Voor mensen zonder ervaring is de cursus een hele goede en leuke manier om kennis te maken met massage.

Deze cursusdag beginnen we met het theoretische gedeelte. Na de theorie gaan we praktisch aan de slag en oefen je op elkaar. Je hebt dus geen model nodig.

Trainingsinformatie:

Cursus Cupping-massage
Lesdagen Hele dag, inclusief picknick-lunch buiten
Data 14 maart 2023 / 22 november 2023
Tijd We starten om 10.00 uur en eindigen om 15.30 uur
Startpakket Cupping-set, massageolie en geurbeleving € 89,- in overleg te bestellen. Zo kun je de behandeling direct in je eigen praktijk uitvoeren.
Prijs € 249,- excl. btw.

Je leert ALLE ins en outs, zodat jij het allerbeste uit jezelf kan halen en je kunt onderscheiden in je eigen salon.